LEVEN IN VILLA SERVAIS

Villa Servais werd in 1847 gebouwd. De beroemde cellist Servais woonde er met zijn gezin en ontving er zijn internationale vrienden. In de loop der jaren deed de Villa ook dienst als huisvesting voor Duitse en Engelse soldaten en voor tientallen rijkswachtgezinnen, en nadien als school voor honderden Halse kinderen.

Regisseur Jan Boon filmde 33 getuigen en verwerkte die in de kortfilm ‘Leven in Villa Servais’. Van 9 tot 17 juni is de documentaire te zien in de Villa Servais zelf, samen met heel wat oude foto’s. Een unieke gelegenheid om de villa te bezoeken vóór de start van de grote restauratiewerkzaamheden.

Waar ?
Villa Servais, Servaislaan 8, 1500 Halle

Wanneer ?
Zaterdag & zondag
09 – 10 juni 14-18 uur
16 – 17 juni 14-18 uur

Gratis. Andere momenten mogelijk voor scholen of groepen, na afspraak