Van 23 maart tot 27 oktober: Thevenet ontbijt

Thevenet werd in 1874 in Brugge geboren en woonde vanaf 1916 in Halle, alwaar hij stierf in 1930. In Halle kwam bijgevolg een groot deel van zijn oeuvre tot stand. Thevenet heeft een muzikale voorgeschiedenis; hij speelde zelf ook cello en harmonium. Zijn muzikale interesse vinden we terug in zijn schilderijen door de regelmatige afbeelding van de cello.
 
Ook in Villa Servais vieren we het 150ste geboortejaar van Louis Thevenet in samenwerking met de Stad Halle. Van april tot oktober kan men 15 schilderijen van Thevenet bewonderen in Villa Servais.
 
Vanaf 23 maart tot 27 oktober wordt het ontbijt op vrijdag, zaterdag en zondag uitgebreid tot een Thevenet-ontbijtbuffet met nieuwe Thevenet producten zoals kaas, paté, worst, ballekes, gebak, chocolade en thee. Ook de Afternoon tea krijgt in die periode een Thevenet kleurtje. Alles heerlijk lokaal gemaakt door Halse producenten. Tijdens het ontbijt en Afternoon Tea kan men dan ook genieten van de schilderijen.

Op andere momenten is er een vrije expositie in Villa Servais op de volgende tijdstippen:

  • de eerste zaterdag van elke maand tussen 13u en 14u
  • de eerste zondag van elke maand tussen 17u en 18u

Alle info over de hoofdexpositie: Thevenet 150
Voor de liefhebbers:  info wandelroute   info fietsroute

Van 11 tot 14 april 2024: Cellovierdaagse met Servais

Dit jaar vindt de 5de editie van de ‘Cellovierdaagse met Servais’ plaats, met zowel lokale als internationale cellisten. Een 30-tal cellisten kunnen deelnemen aan deze muziekstage van 11 tot 14 april 2024, die wordt georganiseerd door de VZW Servais.

Iedereen van harte welkom op het 31ste Servaisconcert gebracht door het Tansman Cellokwartet
(Marinela Doko, Fernando Lima, Didier Poskin en Karel Steylaerts)
& Ann Van Hecke in de Raadzaal van het nieuwe Stadhuis van Halle
op 11 april 2024 om 19u30.

Het slotconcert van de studenten gaat door in CC ’t Vondel Halle
op 14 april 2024 om 17u00.

Voor beide concerten kan men inschrijven via www.vondel.be

Zaterdag 20 april & 5 mei: Afternoon Tea Bookparty

Muziek heelt! En al zeker voor het hoofdpersonage uit de debuutroman van de Halse schrijfster Tania Ghyselinck, die ooit nog school liep in Villa Servais! 
Verneem er meer over op de boekvoorstelling van haar nieuwe boek “Illusionista, For you Paige”
Een roman gebaseerd op ware feiten, aangevuld met audiovisuele verrassingen. Op het programma staat een interview door Roel Van Bambost, en literaire en muzikale verrassingen featuring Nina Butera
 
Twee voorstellingen worden voorzien in Villa Servais:
– Tijdens de Afternoon Tea  Bookparty op zaterdag 20 april, om 14u00 (30 €/pp)
– Tijdens de Bookparty receptie op zondag 05 mei om 18u00 (6 €/pp)

Voor reservatie en info neemt u contact op voor 17 april
via tania.ghyselinck@telenet.be

of stuur een appje naar 0475 42 09 46

Zaterdag 27 en zondag 28 April: Wijndegustatie

La Nebbia uit Halle organiseert zijn jaarlijkse lentedegustatie.

Op zaterdag 27 en zondag 28 April. La Nebbia is al meer dan 20 jaar actief in de import van Italiaanse wijnen.
Zij bouwden bijgevolg een grote expertise op met een brede portefeuille aan wijnen en wijnmakers. 

Kom langs tussen 14u00 en 19u00 om tot wel 50 Italiaanse wijnen van topkwaliteit te proeven, in aanwezigheid van een aantal wijnmakers. Een breed gamma, een combinatie van verschillende regio’s en verschillende stijlen, maar allemaal ideale lente- en zomerwijnen.

Wees van harte welkom in Villa Servais,
we kijken er alvast naar uit jullie te mogen ontvangen.

Zondag 19 mei: Bhag to London

Op zondag 19 mei brengt het Bhag-ensemble uit Halle haar jaarlijks concert.

Op het programma staan werken van Purcell, Arne, Händel en Porpora.
Solisten: 
Jan Wouters (countertenor)
Sarah Bruneel (Sopraan)

Uitvoeringen om 16u00 en 19u30  in de muziekzaal van Villa Servais.
Het Bhag-ensemble staat onder de muzikale leiding van Dietske Devillé

Tickets zijn online beschikbaar vanaf 23 maart
via 
bhag-ensemble.be

Voorbije evenementen

Zondag 26 november 2023 in CC ‘t Vondel

Universitair Symfonisch Orkest KULeuven
o.l.v. Edmond Saveniers
solist: Benjamin Glorieux – cello

Tickets via CC ‘t Vondel: www.vondel.be 

Zaterdag 18 november 2023

Stip zeker ook zaterdag 18 november 2023 (16u en 19u) aan in je agenda want dan stelt de Japanse violiste Madoka Nakamaru samen met de Halse componist, organist en klavecinist Wouter Dekoninck de nieuwe CD ‘Wachet auf’ voor. De voorstellingen gaan zowel door in Halle als in Japan. Madoka vertolkt nooit eerder gehoorde composities van Wouter Dekoninck voor de soloviool.

Laat je in Villa Servais begeesteren door Madoka’s verfijnde vioolspel, soms meditatief, melancholisch, dan weer vurig virtuoos, door Wouters unieke composities.

Na het optreden is de CD verkrijgbaar en word je vergast op een lekkere Japanse snack aangeboden door Yo Kitashima van Nonbiri Veggie, een Japanse ecologische groenteteler uit Dworp. Niet te missen dus! Tickets (25 euro) zijn online beschikbaar via www.hildebrandtconsort.org

Zaterdag 4 november 2023

Met dit gloednieuw project gaan Jan-Pieter Delcour en Frank Van Overstraeten (The Forfunate Few, BUB) ditmaal als duo aan de slag. Sluit je ogen en laat je meevoeren naar het wonderlijke universum van Maximilian op de tonen van gitaren, synths en zang.

Sfeervolle pop die soms neigt naar ‘Air’, dan weer naar ‘Wings’ of ‘The Smile’ maar altijd een unieke klank heeft. In de gezellige muziekzaal van Villa Servais komen de muzikale schilderijen echt tot leven.

Voor tickets graag email naar frankrozie@gmail.com .
Ontdek alvast hun eerste single ‘Strange Desire’.

Organiseer uw concert in een stijlvol akoestisch kader

Wilt u met uw vereniging graag een klassiek concert organiseren, een poëzienamiddag of een theatervoorstelling? Bent u zelf artiest en droomt u ervan uw publiek in een betoverend decor te vergasten op uw eigen show? In dat geval is de muziekzaal van Villa Servais dé locatie bij uitstek. 

De zaal van 70 m² biedt dankzij de vijf meter hoge plafonds en de cassettevloer een uitzonderlijke akoestiek en kan 60 personen zittend en 120 mensen staand verwelkomen. Concerten tot 85 db zijn toegelaten volgens de Vlarem II-wetgeving. 

De muziekzaal is uitgerust met vier kwalitatieve luidsprekers en er is ook een uitstekende WIFI-versterking. De ontvangstruimte biedt de mogelijkheid om extra technisch materiaal te plaatsen. 

Vraag gerust naar de mogelijkheden en de prijs voor de huur van deze unieke locatie.

Laat uw kunstwerken spreken

Heeft u plannen om uw eerste tentoonstelling te organiseren? Of wilt u met uw vereniging een jonge kunstenaar een platform bieden om zijn/haar werken tentoon te stellen? In de muziekzaal van Villa Servais komen de kunstwerken volledig én veilig tot hun recht.

Naast een authentiek 19de eeuws kader en een uitstekende verlichting biedt de zaal ook de mogelijkheid om een zeer flexibele opstelling uit te werken. Door de grote raampartijen komt er in Villa Servais veel natuurlijk licht binnen wat de kunstwerken een absolute meerwaarde geeft. Elke ruimte in de villa heeft bovendien een aangepaste binnenverlichting.

Wenst u uw beeldhouwwerken in de tuin van deze prachtige villa tentoon te stellen? Ook dan mag u rekenen op een buitengewone expositie in een adembenemend decor.

De gasten van B&B Villa Servais, de genodigden van uw tentoonstelling en de bezoekers van de tearoom krijgen de kans om uw kunstwerken in een unieke setting te ontdekken.

Wilt u graag meer informatie over de organisatie van een vernissage of expositie in de muziekzaal van Villa Servais? Neem gerust contact met ons op. We geven met plezier uitleg over de verschillende formules.