Zaterdag 9 & Zondag 10 december 2023

Champagne en geuze kan steeds besteld worden via onze webshop.

Op zaterdag 9 en zondagmiddag 10 december 2023 organiseren we het mini-kerstmarkt afhaalmoment. Bestellingen kunnen dan, bij een hapje en drankje, afgehaald worden.

> Download de folder > bestellen

Zondag 26 november 2023 in CC ‘t Vondel

Universitair Symfonisch Orkest KULeuven
o.l.v. Edmond Saveniers
solist: Benjamin Glorieux – cello

Tickets via CC ‘t Vondel: www.vondel.be 

Zaterdag 18 november 2023

Stip zeker ook zaterdag 18 november 2023 (16u en 19u) aan in je agenda want dan stelt de Japanse violiste Madoka Nakamaru samen met de Halse componist, organist en klavecinist Wouter Dekoninck de nieuwe CD ‘Wachet auf’ voor. De voorstellingen gaan zowel door in Halle als in Japan. Madoka vertolkt nooit eerder gehoorde composities van Wouter Dekoninck voor de soloviool.

Laat je in Villa Servais begeesteren door Madoka’s verfijnde vioolspel, soms meditatief, melancholisch, dan weer vurig virtuoos, door Wouters unieke composities.

Na het optreden is de CD verkrijgbaar en word je vergast op een lekkere Japanse snack aangeboden door Yo Kitashima van Nonbiri Veggie, een Japanse ecologische groenteteler uit Dworp. Niet te missen dus! Tickets (25 euro) zijn online beschikbaar via www.hildebrandtconsort.org

Zaterdag 4 november 2023

Met dit gloednieuw project gaan Jan-Pieter Delcour en Frank Van Overstraeten (The Forfunate Few, BUB) ditmaal als duo aan de slag. Sluit je ogen en laat je meevoeren naar het wonderlijke universum van Maximilian op de tonen van gitaren, synths en zang.

Sfeervolle pop die soms neigt naar ‘Air’, dan weer naar ‘Wings’ of ‘The Smile’ maar altijd een unieke klank heeft. In de gezellige muziekzaal van Villa Servais komen de muzikale schilderijen echt tot leven.

Voor tickets graag email naar frankrozie@gmail.com .
Ontdek alvast hun eerste single ‘Strange Desire’.

Organiseer uw concert in een stijlvol akoestisch kader

Wilt u met uw vereniging graag een klassiek concert organiseren, een poëzienamiddag of een theatervoorstelling? Bent u zelf artiest en droomt u ervan uw publiek in een betoverend decor te vergasten op uw eigen show? In dat geval is de muziekzaal van Villa Servais dé locatie bij uitstek. 

De zaal van 70 m² biedt dankzij de vijf meter hoge plafonds en de cassettevloer een uitzonderlijke akoestiek en kan 60 personen zittend en 120 mensen staand verwelkomen. Concerten tot 85 db zijn toegelaten volgens de Vlarem II-wetgeving. 

De muziekzaal is uitgerust met vier kwalitatieve luidsprekers en er is ook een uitstekende WIFI-versterking. De ontvangstruimte biedt de mogelijkheid om extra technisch materiaal te plaatsen. 

Vraag gerust naar de mogelijkheden en de prijs voor de huur van deze unieke locatie.

Laat uw kunstwerken spreken

Heeft u plannen om uw eerste tentoonstelling te organiseren? Of wilt u met uw vereniging een jonge kunstenaar een platform bieden om zijn/haar werken tentoon te stellen? In de muziekzaal van Villa Servais komen de kunstwerken volledig én veilig tot hun recht.

Naast een authentiek 19de eeuws kader en een uitstekende verlichting biedt de zaal ook de mogelijkheid om een zeer flexibele opstelling uit te werken. Door de grote raampartijen komt er in Villa Servais veel natuurlijk licht binnen wat de kunstwerken een absolute meerwaarde geeft. Elke ruimte in de villa heeft bovendien een aangepaste binnenverlichting.

Wenst u uw beeldhouwwerken in de tuin van deze prachtige villa tentoon te stellen? Ook dan mag u rekenen op een buitengewone expositie in een adembenemend decor.

De gasten van B&B Villa Servais, de genodigden van uw tentoonstelling en de bezoekers van de tearoom krijgen de kans om uw kunstwerken in een unieke setting te ontdekken.

Wilt u graag meer informatie over de organisatie van een vernissage of expositie in de muziekzaal van Villa Servais? Neem gerust contact met ons op. We geven met plezier uitleg over de verschillende formules.